balkan-pharmaceuticals

Pro Digestiv 10000 – 30 capsule

25,00 lei

Pro Digestiv 10000 – 30 capsule este un supliment alimentar pe bază de pancreatină. Pancreatina este o pulbere din pancreasul mamiferelor, preponderent din pancreasul porcinelor, la care, pe lângă enzimele pancreatice exocrine – lipaza, alfa-amilaza, tripsina si chimotripsina se adaugă și alte enzime.

În stoc

Livrare weider peste 150 lei

TRANSPORT GRATUIT

Pentru comenzi in valoare de minim 150,00 Lei.
Descriere

PROPRIETATI FARMACODINAMICE

Pro Digestiv 10000 – 30 capsule este un supliment alimentar pe bază de pancreatină. Pancreatina este o pulbere din pancreasul mamiferelor, preponderent din pancreasul porcinelor, la care, pe lângă enzimele pancreatice exocrine – lipaza, alfa-amilaza, tripsina si chimotripsina se adaugă și alte enzime.

Factorul decisiv este activitatea enzimatică a lipazei, precum si o parte a tripsinei. Activitatea amilolitică are importantă numai în tratamentul mucoviscidozei, deoarece chiar în pancreatita cronică, scindarea polizaharidelor alimentare decurge fără dereglări.

Tratamentul cu Pro Digestiv 10000 ajuta la menţinerea unei greutăţi normale prin reglarea digestiei!

Lipaza pancreatică scindează de la molecula triacilgliceridei acizii grasi în pozitia 1 si 3. Acizii grasi liberi si 2-monogliceridele formate în prezenta acizilor biliari se absorb rapid, preponderent în portiunea superioară a intestinului subtire.

Lipaza pancreatică de origine animală, similară lipazei umane, nu este gastrorezistentă, de aceea la un pH sub 4 are loc inactivarea ireversibilă a activitătii ei lipolitice.

Activarea tripsinei din tripsinogen se realizează pe calea autocatalitică sau sub influenta enterochinazei intestinului subtire. Tripsina determină activarea altor enzime proteolitice. Endopeptidaza disociază legăturile peptidice cu participarea lizinei si argininei, si astfel, scindând legăturile peptidice împreună cu alte enzime, contribuie la scindarea proteinelor până la aminoacizi si peptide cu masă moleculară mică.

Conform ultimelor date, tripsina prin mecanismul său inhibă secretia pancreatică, stimulată de ea însăși, după activare în portiunile superioare ale intestinului. Actiunea analgezică a preparatelor de pancreatină se datorează chiar acestui mecanism.

Ca si endoamilaza, alfa-amilaza scindează rapid polizaharidele, care contin glucoză si de aceea activitatea ei rămâne destul de importantă, chiar în caz de activitate secretorie scăzută a pancreasului.

Biodisponibilitatea

Prin autodizolvarea capsulelor, acestea sunt eliberate în stomac si distribuite, chiar în prezenta alimentelor. Învelisul gastrorezistent al capsulelor protejează enzimele sensibile la actiunea acizilor împotriva inactivării de către acidul gastric pe parcursul tranzitului gastric. Enzimele nu sunt eliberate până când nu se ajunge în mediul neutru sau usor bazic al intestinului inferior unde învelisul se dizolvă.

Întrucât pancreatina nu se absoarbe, nu se pot oferi informatii privind proprietătile sale farmacocinetice si biodisponibilitatea.

Eficacitatea pancreatinei este determinată de măsura si de viteza cu care enzimele sunt eliberate din forma lor farmaceutică.

DOZE SI MOD DE ADMINISTRARE

Se recomandă administrarea a 20000 – 40000 unităti de lipază la o masă conform recomandărilor generale de dozaj.
Dacă nu este altă recomandare, doza este de 2-4 capsule de Pro-Digestiv la fiecare masă (echivalentul a 20000 – 40000 UA de lipază la o masă).

Nu trebuie depăsită doza zilnică de enzime de 15000-20000 unităti de lipază per kg corp.

Capsulele trebuie înghitite întregi, fără a le mesteca sau sparge, cu suficient lichid, în timpul sau imediat după fiecare masă sau gustare.
Durata administrării Pro-Digestiv este, în functie de afectiune si este stabilită de către medic.

COMPOZITIA PRODUSULUI

O capsulă 10000 UA conține:
substanța activă: pancreatină 153,500 mg (activitate minimă lipolitică 10000 UA, amilolitică 9000UA, proteolitică 500 UA).

Informații suplimentare
Brand

BALKAN PHARMACEUTICALS

CERTIFICAT DE NOTIFICARE

CERTIFICAT DE NOTIFICARE

Recenzii (0)

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Pro Digestiv 10000 – 30 capsule”