Antrenamente

Forţă, viteză şi… minte

Forţă, viteză şi… minte

CUM SĂ DEVII MAI PUTERNIC?

E timpul să creşti intensitatea!

Lanţurile şi benzile elastice modifică punctul de efort maxim în timpul exerciţiilor şi te pot ajuta să-ţi dezvolţi masa musculară, forţa şi viteza.

Forţa dată de o bandă

Un studiu publicat în Journal of Strength & Conditioning Research arată că antrenamentele cu greutăţi la care efortul depus în timpul mişcării este variabil – folosind benzi elastice sau lanţuri atârnate de haltere – au avut drept rezultat o creştere mai accentuată a forţei participanţilor la experiment, ducând la 1RM (greutatea maximă cu care se poate efectua o repetare) mai mare comparativ cu cei care s-au antrenat fără benzi elastice şi lanţuri.

 

RIDICĂ GREUTĂŢI PENTRU A-ŢI ACTIVA CREIERUL

Un studiu publicat în Journal of Science and Medicine in Sport arată că antrenamentele intense cu greutăţi duc la o sinteză îmbunătăţită a unei proteine care sprijină creşterea noilor neuroni şi a sinapselor*, având drept rezultat o mai bună funcţionare a materiei cenuşii. În plus, se pare că ridicatul de greutăţi îmbunătăţeşte şi memoria pe termen lung.

*Sinapsa este regiunea de comunicare dintre doi neuroni, sau un neuron și un organ efector (mușchi, glandă etc.). Diferiți neuroni din creier emit diferiți neurotransmițători, iar viteza transmiterii sinaptice variază. Neurotransmițătorii majori se află în una din trei categorii chimice – aminoaciziamine sau peptide. Aminoacizii și aminele sunt molecule organice mici, care conțin cel puțin un atom de nitrogen și care sunt stocate și eliberate în veziculele sinaptice. Peptidele sunt molecule mari, fiind șiruri de aminoacizi, și sunt stocate și eliberate în granulele secretoare. Veziculele sinaptice și granulele secretoare se află în același terminal al axonului. Astfel, peptidele există deseori în același terminal al axonului care conține amine sau aminoacizi.

proteine & suplimente sportive

Recomandari FIT4PRO

FLOW 2:1:1 BCAA 360g NUTRIVERSUM

83,00 lei

FLOW 2:1:1 BCAA este o formula de aminoacizi cu aroma cu 5000 mg conținut de BCAA raport 2: 1: 1.

PURE Hydro PRO 908g NUTRIVERSUM

138,00 lei

Conținut de proteine de 90% *, fără lactoză, fără gluten și fără zahăr.

Citește mai mult

PURE ISO Pro 1000g NUTRIVERSUM

99,00 lei

PURE ISO Pro este produsa cu materia prima de calitate premium de la Fonterra si este suplimentata cu un complex de enzime digestive Nzyme System® (bromelaina, papaina, lactaza) pentru a maximiza absorbtia si a te ajuta sa iti atingi potentialul maxim.

PURE Whey PRO 1000g NUTRIVERSUM

88,00 lei

Pentru noua formulă PURE Whey PRO s-a folosit materia primă de calitate premium de la Fonterra la care s-a adăugat un complex de enzime digestive Nzyme System® (bromelaina, papaina, lactaza) pentru a maximiza absorbția și pentru a te ajuta să-ți atingi potențialul maxim.

Related Posts