Interviuri sportivi

Atotputernicul Andreas

Atotputernicul Andreas – interviu Muscle&Fitness Nr.1/2016

Thor din Kung Fury este culturistul Andreas Cahling.
R: Ai 62 de ani – eşti culturist de aproape 50 de ani! Cum ai început să te antrenezi?

AC: Aveam 12 ani când un prieten m-a invitat la un club amator de lupte. A început imediat să-mi placă. Era bun pentru încrederea în mine însumi. Pe vremea aceea eram timid şi nesigur. La clubul de lupte aveau greutăţi şi unii dintre antrenori erau de părere că antrenamentele cu greutăţi ar distruge tehnica unui luptător. Mi-au spus să nu mă antrenez cu ele. Pe vremea aceea, rolul antrenamentelor cu greutăţi era foarte controversat. Dar am început să mă antrenez şi am văzut ce util era. Am participat la primul meu concurs de culturism la 17 ani.

Apoi ai participat la o mulţime de concursuri.

Am început să concurez în cadrul unor concursuri mărunte, pentru amatori, când am ajuns în Statele Unite, în 1976. Am participat la Mr. Compton şi am luat locul trei. Legendarul antrenor de culturism Charles Glass a câştigat primul loc. Apoi am fost la Mr. Universe, campionatul mondial IFBB . Mr. Olympia părea să fie dincolo de posibilităţile mele. Nu am reuşit să mă calific, dar în 1980 am câştigat IFBB Pro Mr. International, iar în 2012 am participat în sfârşit şi la Masters Olympia.

Unii dintre fanii tăi se vor întreba probabil cum de ai continuat să participi la concursuri, deşi nu câştigai.

Energia pe care trebuie să o generezi pe perioada pregătirii pentru concursuri se revarsă asupra tuturor aspectelor din viaţa ta şi te motivează. Un astfel de efort nu e la îndemâna oricui, dar mie mi se pare o experienţă deosebită. Îmi plăcea enorm să mă pregătesc pentru concursurile de culturism. Nu pare să fie ceva practic sau pragmatic, nici ceva care să-ţi placă. Dar dacă aş putea să aleg, aş participa şi acum în mod regulat la concursuri, de dragul efectului revitalizant pe care acestea le au asupra vieţii mele. Cu toate acestea, mulţi concurenţi tineri se plâng că pregătirea pentru concursuri e epuizantă. Când eşti tânăr, orgoliul personal şi încrederea în forţele proprii sunt copleşitoare. Dacă eşti deja un culturist cu state vechi, trebuie să ai o altă abordare. Dacă ai peste 60 de ani şi încă te antrenezi, e ca şi cum ai avea grijă de o maşină de epocă – dacă vrei să meargă, nu o iei pe un drum nepietruit. Dar dacă o conduci doar la parade, va merge pentru mult timp.

Cum ai ajuns în distribuţia de la Kung Fury? „Creatorul seriei m-a găsit pe Reddit. I-a fost foarte greu să găsească un culturist cu barbă. Nu m-ar fi găsit dacă nu aş fi concurat încă”.

Autor: Matt Tuthill – muscleandfitness.ro

proteine & suplimente sportive

Recomandari FIT4PRO

FLOW 2:1:1 BCAA 360g

83,00 lei

FLOW 2:1:1 BCAA este o formula de aminoacizi cu aroma cu 5000 mg conținut de BCAA raport 2: 1: 1.

PURE Hydro PRO 908g

138,00 lei

Conținut de proteine de 90% *, fără lactoză, fără gluten și fără zahăr.

PURE ISO Pro 1000g

99,00 lei

PURE ISO Pro este produsa cu materia prima de calitate premium de la Fonterra si este suplimentata cu un complex de enzime digestive Nzyme System® (bromelaina, papaina, lactaza) pentru a maximiza absorbtia si a te ajuta sa iti atingi potentialul maxim.

PURE Whey PRO 1000g

88,00 lei

Pentru noua formulă PURE Whey PRO s-a folosit materia primă de calitate premium de la Fonterra la care s-a adăugat un complex de enzime digestive Nzyme System® (bromelaina, papaina, lactaza) pentru a maximiza absorbția și pentru a te ajuta să-ți atingi potențialul maxim.