Istoria culturismului

Ben Booker: eşecul – binevenit

BEN BOOKER: EŞECUL ESTE BINEVENIT. Când era la liceu, BEN BOOKER, actual antrenor DailyBurn, a condus în stare de ebrietate şi a ajuns cu maşina într-un şanţ. Complet refăcut, acum îi învaţă pe oameni că eşecul nu este neapărat un lucru rău.

„A fost o luptă constantă”

BEN BOOKER a început devreme să „ardă lumânarea la ambele capete”. Încă din clasa a opta a început să aibă probleme cu băutura. Dar în ciuda acestui lucru a reuşit să devină, la liceu, un sportiv care concura la trei discipline. „A fost o luptă constantă”, spune el, „între sport şi alcool”. Conflictul a ajuns la apogeu în 1998, când, în ultimul an de liceu, în timpul sezonului de fotbal american, s-a urcat beat la volan şi s-a răsturnat într-un şanţ, fracturându-şi două vertebre lombare, a treia şi a patra.

A reuşit să scape definitiv de această problemă în 2006. Când şi-a dat seama că tot ce mergea prost în viaţa lui – relaţiile, banii, absolut totul – avea o legătură directă cu alcoolul.

„…scânteia care declanşează adevăratul progres”

Odată ce a lăsat deoparte acest viciu, nu s-a mai uitat înapoi. Acum este în cea mai bună formă a vieţii lui. În 2010, şi-a creat propria companie, Second Chance Lifestyle, şi a început un program numit Live to Fail for DailyBurn, un serviciu tip Netflix cu filmuleţe de antrenament. Deşi recunoaşte că este încă o persoană în curs de recuperare după dependenţa de alcool, este încântat de şansa de a-i ajuta pe alţii să înveţe din propriile lor greşeli. „Şi îmi place să folosesc acest principiu în cadrul antrenamentului, pentru că în esenţă e acelaşi lucru”.

„Atât de mulţi oameni privesc eşecul ca pe ceva înfricoşător, dar eşecul poate fi scânteia care declanşează adevăratul progres”.

Autor: Chris Giblin – muscleandfitness.ro

Related Posts