Interviuri sportivi, Istoria culturismului

DESPRE STACY SIMONS

DESPRE STACY SIMONS.
Stacy Simons spune că  greutăţile libere sunt cea mai bună soluţie pentru a vă defini picioarele. 

Stacy Simons
CARTE DE VIZITĂ

DATA NAŞTERII: 24 martie 1972
LOCUL NAŞTERII: Camden, New Jersey
REŞEDINŢA ACTUALĂ: Voorhees, New Jersey
ÎNĂLŢIME: 1. 68 m
GREUTATE: 58 kg (în timpul competiţiilor), 65 kg (în afara sezonului competiţional)
PERFORMANŢE: 2005: Europa Super Show: Locul 2, 2003-2004: Cupa European Pro Fitness(Ungaria): Locul 1, 1997: NPC Campionatele Naţionale de Fitness: Locul 3.

SĂ CONCUREZI LA VÂRF ÎN  FITNESSUL profesionist, este visul oricărei sportive

Să concurezi la vârf în  fitnessul profesionist, este visul oricărei sportive, dar Stacy Simons a descoperit că recompensele vieţii nu înseamnă trofee şi aclamaţiile publicului. Vă amintim că atleta din New Jersey a dat dovadă de o longevitate remarcabilă, ca să nu mai vorbim de câştigarea a două competiţii în Europa – în decursul carierei sale de peste 10 ani. Între timp a dobândit o perspectivă complet nouă asupra scenei competiţionale, ajutând alte persoane cu nevoi mai mari.

După ce a lucrat cu copiii nevoiaşi din Camden, Stacy şi-a dat seama că obţine succese într-un mediu în care îi poate ajuta pe ceilalţi, şi şi-a găsit un job la un azil. “Am mers în excursii cu diferite grupuri, am studiat mult şi am citit fişele medicale,” ne-a mărturisit ea. “Ai foarte multe satisfacţii; de fapt, mi-aş fi dorit să fac asta mult mai devreme.”

„Când oamenii îmbătrânesc, intră într-un con de umbră. Trebuie să ai multă răbdare, trebuie să dai dovadă de empatie şi înţelegere. Aproape toţi sunt în scaune cu rotile şi au nevoie de ajutor în activităţile cotidiene, fie că vorbim de spălatul pe dinţi sau pieptănatul părului. Îmi place la ne­bunie să lucrez cu ei.”
Există totuşi un mare dezavantaj legat de jobul lui Stacy. „Deşi eşti conştient că unii dintre ei vor muri, e greu să nu te ataşezi de ei,” spune ea. „Nu-mi mai amintesc de câte ori am adormit plângând, atunci când cineva murea. Este foarte greu.”

SĂ RĂMÂII MOTIVAT

Ca să vă faceţi o idee despre cât de dedicată este Stacy jobului şi antrenamentului ei: se trezeşte în fiecare dimineaţă la 4:30 pentru antrenamentul cardio. După serviciu ridică greutăţi, apoi încheie cu antrenamentele personale cu clienţii ei. Deja una dintre atletele de aur ale fitnessului – ea a obţinut cardul de profesionistă în 1997, la un an după ce a terminat pe ultimul loc în prima ei competiţie pentru amatori – Stacy Simons a cochetat cu ideea de a se retrage din sport în fiecare interviu pe care l-a dat pentru MUSCLE & FITNESS începând din 2001.

***

„Simt că pot obţine mai mult,” ne spune ea despre cariera ei, în timpul căreia s-a calificat la un număr fără precedent de 10 ediţii consecutive Fitness Olympia. „Încă nu sunt pregătită să mă retrag. Nu mai concurez împotriva nimănui; încerc în mod constant să-mi îmbunătăţesc performanţele şi cred că am reuşit asta. Un deceniu de competiţie la profesionism, spune Stacy, te învaţă un lucru sau două. „Trebuie să iau o pauză, să-mi iau o săptămână sau două libere, în afara sezonului. Ascult de corpul meu, merg la un kinetoterapeut şi învăţ cum să am mai multă grijă de corpul meu. Asta înseamnă să dormi opt ore, să bei şi să mânânci sufiecient, şi să iei vitamine.”

„Dacă longevitatea mea are un secret, acela este crearea unui anumit echilibru,” spune Stacy. „Pentru mine, asta înseamnă să consider fitness-ul un hobby. Dacă te mai recompensează şi cu altceva, acela îl poţi considera un bonus, dar nu ar trebui să-ţi dai viaţa pentu el, pentru că vei claca.”

***

Într-adevăr, competiţiile de fitness au deschis multe uşi pentru Stacy. A semnat de curând cu Williams Group, o agenţie care se ocupă de un număr mare de profesionişti. „În mod ironic, managerul meu m-a văzut pentru prima dată acum câţiva ani într-un număr al revistei MUSCLE & FITNESS; acum am încheiat un contract cu Motion Medica, firmă de produse destinate îngrijirii pielii, şi am început să scriu şi articole despre fitness pentru The Network Journal , revista unui impresar de culoare din New York. Primul meu articol le amintea femeilor că se pot antrena la orice vârstă – niciodată nu eşti prea bătrână.”

Să inspire alte femei, mai ales pe cele din minorităţi, este un lucru important pentru Stacy. “Cred că femeile din minorităţi sunt încă intimidate de ceea ce văd pe scena fitness-ului şi de ceea ce prezintă reclamele. E în regulă să admiri pe cineva, dar nu să te şi compari cu altcineva.”

Asta ar include în mod sigur semnătura lui Stacy în mişcările de pe scenă, care sunt rezultatul articulaţiilor ei hipermobile. “Trucul pe care îl foloseam, chiar şi în copilărie, era să-mi prind mâinile la spate şi să trec braţele peste cap fără să dau drumul strânsorii. Uneori mi se disloca umărul şi trebuia să-l pun la loc.”
Flexibilă şi în sport şi în viaţă, Stacy este dovada vie că învingătorii pot fi văzuţi şi altfel, în afară de numărul de trofee.

Link-uri antrenamente:

STACY SIMONS

STACY SIMONS (antrenament 1)

STACY SIMONS (antrenament 2)

Autor: Bill Geiger  muscleandfitness.ro

proteine & suplimente sportive

Recomandari FIT4PRO

Cyclo Energy Pro

102,00 lei

Cyclo Energy Pro – SURSĂ DE ENERGIE EFICIENTĂ!
Energie rapidă
Absorbție ridicată și biodisponibilitate
Calitate superioară

CYCLO ENERGY-PRO este noua idee a Victory Endurance de a oferi o sursă de energie avansată și ușor de absorbit.

Nitro Energy Drink

107,00 lei

Nuevo Nitro Energy Drink. Izotonic 3.0.

O nouă băutură izotonică care extinde gama de produse Victory Endurance, noua băutură Nitro Energy Drink.

Pe lângă faptul că furnizează săruri minerale, proteine cu aminoacizi esențiali și carbohidrați de ultimă generație care îmbunătățesc hidratarea sportivului, conține extracte de plante care favorizează efortul fizic.

Related Posts