Nutritie, Sanatate

CÂND VEZI ROŞU

CÂND VEZI ROŞU

CÂND VEZI ROŞU… Marea parte a nutriţioniştilor te vor atenţiona să reduci consumul de carne roşie pentru teama de risc crescut de boli cardiace. Mulţi cred şi că fierul din carnea roşie este stocat în organism şi iniţiază probleme oxidative şi inflamatorii. Şi totuşi, noi am recomandat întotdeauna un consum regulat de carne roşie slabă pentru culturiştii care vor să pună masă. Carnea de vită este o sursă de proteine de înaltă calitate care furnizează şi o bună cantitate de zinc şi fier. Da, consumul prea mare de fier poate fi dăunător pentru sănătate. Acesta poate produce radicali liberi care cresc stresul oxidativ asupra pereţilor vaselor de sânge. Totuşi, fierul din carnea roşie nu pare a creşte stresul oxidativ sau alte markere pentru bolile care cresc riscul bolilor coronariene, după oamenii de ştiinţă ai universităţii Western Australia School of Medicine (Perth).

Fară probleme oxidative şi inflamatorii

Cercetătorii au studiat efectele consumului crescut de carne roşie la 60 de subiecţi sănătoşi pe o perioadă de opt săptămâni. În timpul studiului, jumătate dintre subiecţi au adăugat 200 g de carne roşie la regimul lor alimentar zilnic (în acelaşi timp reducând carbohidraţii cu o cantitate similară). Iar cealaltă jumătate şi-au menţinut dietele obişnuite. Oamenii de ştiinţă au măsurat o varietate de markere ale stresului oxidativ şi inflamator la cele două grupuri. Atât la începutul cât şi la sfârşitul studiului. Ei au raportat într-un număr al The Journal of Nutrition că nu au fost observate diferenţe în cea mai mare parte a markerelor oxidative şi inflamatorii între cei care au consumat o cantitate suplimentară de carne roşie şi cei care şi-au menţinut dieta normală. Singura diferenţă găsită de cercetători a fost una pozitivă pentru cei care au mâncat carne roşie:

Înlocuirea carbohidraţilor cu carne roşie a coborât nivelul sanguin de proteină C-reactivă (CRP), un factor inflamator asociat cu bolile de inimă. Deci nu-ţi fă probleme când prietena ta vegetariană se uită dispreţuitoare la tine când vrei să mănânci încă un biftec în această săptămână – ştii că ai muniţia necesară pentru a o contrazice atunci când îţi spune că friptura din carne roşie te va ucide. De fapt s-ar putea să-ţi îmbunătăţească sănătatea, deci ai în vedere să adaugi ceva carne roşie la dieta ta, cum ar fi sortimentele arătate mai jos.

O FLEICĂ ÎN PLUS

Ai în vedere să mănânci mai multă carne de vită din aceste tipuri.
Informaţiile macronutrienţilor arătate sunt pentru 250 g carne slabă.

Muşchi file 306 CALORII 50 g PROTEINE 0 g CARBO 11 g GRĂSIME

Pulpă 306 CALORII 50 g PROTEINE 0 g CARBO 11 g GRĂSIME

Vrăbioară 352 CALORII 48 g PROTEINE 0 g CARBO 16 g GRĂSIME

Piept 352 CALORII 48 g PROTEINE 0 g CARBO 16 g GRĂSIME

Gulaş 368 CALORII 48 g PROTEINE 0 g CARBO 19 g GRĂSIME

Articol: Jim Stoppani – muscleandfitness.ro

proteine & suplimente sportive

Recomandari FIT4PRO

FIT4PRO Iso Whey 90+ 2.3kg

260,00 lei

PRET FINAL!!!! LICHIDARE STOC!!!!NU SE ACORDA ALTE REDUCERI!!!
FIT4PRO – Iso Whey 90+ este un izolat proteic din zer obţinut – izolat proteic din zer CFM, provenienta Glanbia, concentratie proteine 92%, aroma neutra

FIT4PRO Whey Pro 80+ 2.3kg

(O recenzie client)
215,00 lei 186,00 lei

PRET FINAL!!!!NU SE ACORDA ALTE REDUCERI!!!

FIT4PRO – Whey Pro 80+ este o combinaţie de concentrat proteic din zer şi izolat proteic din zer capabilă să satisfacă cele mai exigente pretenţii ale sportivilor care fac eforturi fizice intense şi au nevoie de o refacere rapidă. O porţie de Whey Pro 80+ conţine peste 5.000 mg de aminoacizi cu lanţuri ramificate (BCAAs), cu efect anticatabolic, ceea ce face ca să poată fi administrat şi înainte de antrenament.

Related Posts

Lasă un răspuns