Nutritie, Sanatate

Despre carbohidrati

Despre carbohidrati. Gurul dietelor – Jim Stoppani, PhD – despre carbohidrati simpli/complecsi

Pot să consum carbohidraţi simpli înainte de antrenament sau voi ceda în timpul acestuia ? Dacă pot, ce tipuri de carbohidraţi?

În mod normal, noi recomandăm a se ingera înainte de antrenamente cam 40 grame de carbohidraţi cu absorbţie lentă. Cum ar fi: fructele, pâinea din făină de ovăz sau de grâu.

Motivul

Ei furnizează o formă de energie pentru termen lung. Asta te susţine pe toată durata antrenamentului astfel încât să nu cedezi. Cercetările confirmă acest lucru şi mai confirmă şi faptul că aceşti carbohidraţi cu absorbţie lentă te ajută să arzi mai multe grăsimi în timpul antrenamentului.

Poţi lăsa deoparte carbohidraţii cu absorbţie rapidă. Cum ar fi pâinea albă dacă antrenamentul este foarte scurt (în jur de 30 de minute) şi dacă eşti destul de slab (sau nu eşti îngrijorat în privinţa arderii grăsimilor). Altfel, carbohidraţii cu absorbţie rapidă îţi vor creşte nivelul insulinei, producând scăderea nivelului de zaharuri din sânge. Lăsându-te cu energie insuficientă pentru a termina antrenamentul la intensitatea dorită pentru a încuraja creşterea musculară. Nivelul crescut al insulinei va opri arderea grăsimilor, lucru esenţial în timpul antrenamentelor cardio şi când se ridică greutăţi, de vreme ce arzi grăsimi şi în pauzele dintre seturi şi când antrenamentul este terminat.

Cea mai bună cale este aceea de a renunţa la carbohidraţii cu absorbţie rapidă până la terminarea unui antrenament. Apoi poţi consuma 60-100 g de astfel de carbohidraţi pentru a creşte nivelul insulinei atunci când vrei – după antrenamente, când duce la creşterea musculară şi nu compromite arderea grăsimilor.

***

Carbohidratii simpli

Principalele surse sunt zaharul rafinat (si tot ce il contine in cantitati mari) si faina alba – adica alimentele procesate, produsele de patiserie, cofetarie, gemurile, dulceturile, siropurile, bauturile carbogazoase, etc.

Carbohidratii complecsi

Carbohidratii complecsi sau glucidele ori zaharurile cu eliberare lenta sunt cei buni pentru organism. Deoarece au marea calitate de a se absorbi mult mai lent decat cei simpli si furnizeaza corpului o energie constanta pe tot parcursul zilei, previn cresterile si scaderile bruste de glicemie si ofera o senzatie de satietate indelungata. Principalele surse sunt leguminoasele si cerealele integrale.

Autor: JOE WUEBBEN – muscleandfitness.ro

proteine & suplimente sportive

Recomandari FIT4PRO

Hydro Energy Gel

7,50 lei

Hydro Energy Gel de la Victory Endurance este un gel inovator conceput pentru a vă oferi mai multă energie și hidratare pe parcursul antrenamentelor.

Iso Carbo 900g

72,00 lei

Hidratare optimă cu un plus de energie

Amilopectină, palatinoză și polimeri de glucoză

Electroliți, minerale și vitamine

Nitro Energy Drink

107,00 lei

Nuevo Nitro Energy Drink. Izotonic 3.0.

O nouă băutură izotonică care extinde gama de produse Victory Endurance, noua băutură Nitro Energy Drink.

Pe lângă faptul că furnizează săruri minerale, proteine cu aminoacizi esențiali și carbohidrați de ultimă generație care îmbunătățesc hidratarea sportivului, conține extracte de plante care favorizează efortul fizic.

Related Posts