Nutritie, Sanatate

Fructele pot fi înglobate în orice dietă

Fructele pot fi înglobate în orice dietă. Faptul că fructele sunt atacate de unii se datorează unei mici cantităţi de fructoză din ele. Produsele de patiserie, deserturile pline de siropuri din porumb contin o cantitate mult mai mare de fructoza si zahar de masa. De exemplu, 3/4 l de băutură carbogazoasă conţine de cinci-şase ori mai multă fructoză decât o portocală. Fructoza, în cantități concentrate peste ceea ce a dat natura, poate avea un efect negativ atât asupra sănătăţii cât şi a înfăţişării fizice. Supraîncărcarea cu fructoză poate duce la rezistenţă la insulină, toleranţă scăzută faţă de glucoză, un nivel ridicat al trigliceridelor, diabet de tip 2, şi, bineînţeles, acumulare rapidă de greutate sub formă de grăsime. Dar nu condamna fructele.

Ei bine, un fruct mâncat cu 30 până la 45 de minute înainte de antrenament poate furniza suficientă energie pentru a trece printr-un antrenament intens. Pentru că fructele se digeră repede, îţi oferă un aport imediat de energie fără a solicita sistemul digestiv sau să-ţi fie rău în timpul antrenamentului. Fructele au şi un indice glicemic redus. Asa ca… nu vei avea o cădere de energie aşa cum s-ar întâmpla în cazul mâncărurilor rafinate.

Iată o dezvoltare mai detaliată a acestor afirmații:

  • Furnizarea de energie rapidă. Consumul de fructe cu 30 până la 45 de minute înainte de antrenament poate furniza o sursă imediată de energie. Fructele conțin carbohidrați, în special în forma de zaharuri naturale (glucoză, fructoză, și sucroză). Acești carbohidrați pot fi rapid digerați și absorbiți în sânge. Astfel, furnizând energie imediată pentru mușchi și sistemul cardiovascular în timpul efortului fizic.
  • Digestie rapidă. Fructele sunt cunoscute pentru digestia rapidă datorită conținutului lor de apă și fibra dietetică solubilă. Acest lucru înseamnă că nu vei simți disconfort sau senzația de „a-ți fi rău” în timpul antrenamentului, deoarece sistemul digestiv nu este suprasolicitat. Digestia rapidă permite corpului să se concentreze asupra utilizării energiei furnizate de fructe pentru a susține performanța fizică.
  • Indice glicemic redus. Fructele au un indice glicemic redus, ceea ce înseamnă că eliberează carbohidrații în sânge într-un ritm mai lent și stabil. Aceasta previne căderile bruște de zahăr din sânge. Dar și episoadele de oboseală sau slăbiciune care pot apărea în urma consumului de alimente cu indice glicemic mare (cum ar fi produsele de patiserie sau dulciurile). Stabilizarea nivelului de zahăr din sânge ajută la menținerea energiei pe tot parcursul antrenamentului.

Pentru a profita la maximum de beneficiile consumului de fructe înainte de antrenament, este important să alegi fructe care îți plac. Dar… și să ții cont de toleranța ta individuală la consumul de alimente înainte de exerciții. De asemenea, este bine să combini fructele cu o mică cantitate de proteine sau grăsimi sănătoase. De exemplu: o mână de nuci sau iaurt cu conținut scăzut de grăsimi, pentru a asigura o sursă de energie durabilă pe parcursul antrenamentului.

Este important să menționăm că nu toate persoanele răspund la fel la consumul de fructe înainte de antrenament. Așa că experimentarea și observarea propriului corp sunt esențiale pentru a determina ce funcționează cel mai bine pentru tine înainte de exerciții fizice intense.

proteine & suplimente sportive

Recomandari FIT4PRO

Gourmet Oat Flour 1Kg

36,00 lei

 

Făină de ovăz instant

Făina de ovăz este un aliment natural complet din punct de vedere nutritiv, oferind energie, datorită conținutului de proteine, fibre, vitamine și minerale.

Protein Low Carb 330 ml

15,50 lei

Protein Low Carb (500 ml) este o băutură ce conține proteine de înaltă calitate din lapte, păstrând un aport redus de carbohidrați. De asemenea, Muscle Protein Low Carb conține doar 0,5 grame de grăsimi.

Protein Pancake Mix 600gr

65,00 lei96,00 lei

WEIDER Protein Pancake Mix este cea mai bună alegere dacă doriți un produs diferit pentru prepararea unor clatite delicioase, bogate în proteine – are mai puține glucide decât alte produse de pe piață și, categoric, mai multe proteine (aproape 35%).

AROMELE DE BANANE SI COCOS EXP : 01.2024

 

weider
Slim Choco Syrup
Inchide

Slim Chocolate Syrup 250ml

38,00 lei

Slim Choco Syrup

Zero grăsimi și zero zaharuri.
Doar 12 kcal în fiecare servire.
Pudră de cacao pură și potrivită pentru vegani.

Slim Choco Sirop este un sirop irezistibil de ciocolata, care are un profil nutritional foarte bun, mult mai bun decat majoritatea siropurilor pe care le puteti gasi pe piata. Este practic lipsit de grăsimi și zaharuri, dar în același timp se face cu ingrediente reale, cum ar fi praf de cacao și fibre.

O nouă opțiune dulce și sănătoasă pentru a avea grijă de tine!