Diverse, Nutritie, Sanatate

Noutăți – Nutriție (II)

Noutăți – Nutriție (II)

PRO POTASIU

Un studiu al Universităţii din California de Sud s-a concentrat asupra gustărilor nutritive. Mai exact asupra fructelor şi legumelor bogate în potasiu. Acestea ar fi: cartofii dulci, avocado, spanacul, fasolea şi bananele. Cercetătorii au ajuns la concluzia că mâncărurile cu un conţinut ridicat de potasiu pot contracara efectele unui nivel ridicat de sodiu. Aveasta duce la o tensiune arterială mai mică.

NASUL ŞTIE MAI BINE

Cercetătorii de la Universitatea din Florida au efectuat un studiu menit să lămurească felul în care consumatorii îşi aleg produsele şi ce anume îi împinge să facă aceste alegeri. Au descoperit faptul că aceştia aleg ce urmează să cumpere bazându-se pe caracteristicile vizuale ale produselor, ceea ce, spun cercetătorii, nu reprezintă cea mai bună metodă.

De asemenea, consumatorii au tendinţa să creadă că aroma produselor alimentare ţine mai mult de noroc, ceea ce nu e cazul. Autorii studiului atrag atenţia, în primul rând, asupra unui lucru: aspectul nu este un bun indicator al gustului sau al aromei. În loc de acest criteriu vizual, ar trebui să te bazezi pe unul olfactiv – exact, urmează-ţi nasul: dacă un produs miroase bine, atunci probabil că va avea şi un gust bun.

BENEFICIILE ADUSE DE AVOCADO

Un grup de cercetători pasionaţi de avocado a publicat recent, în Phytotherapy Research, un studiu care trece în revistă multitudinea de beneficii pentru sănătate cu care se poate lăuda arent banalul avocado. Cercetările au fost complexe, şi au arătat că orice parte din avocado (coaja, miezul sau sâmburele, ba chiar şi frunza) are efecte benefice asupra stării de sănătate, scăzând riscul dezvoltării sindromului metabolic, o sumă de deficienţe având drept potenţiale efecte diabetul şi bolile cardiace.

GĂTITUL ACASĂ – CEL MAI BUN

Un studiu al Universităţii din Washington confirmă: cu cât mai mult găteşti acasă, cu atât vei mânca mai sănătos. Şi… vei economisi şi bani. Studiul a fost unul de amploare, implicând 437 de adulţi din Seattle. S-a folosit un chestionar detaliat legat de ce au mâncat subiecţii şi unde au luat masa timp de o săptămână. Rezultatul studiului: cei care au mâncat preponderent acasă au mâncat mai sănătos. Şi au economisit echivalentul a circa 133 de dolari pe lună în privinţa mâncării.

APORT CONSTANT DE PROTEINĂ

În cadrul unui studiu efectuat la Universitatea din Illinois, cercetătorii au hrănit două grupuri de şobolani de laborator. Astfel încât 16% din totalul caloriilor să provină din proteine. Un grup a fost hrănit cu proteină de origine animală – zer sau ou. Celălalt grup cu proteină vegetală – din soia şi grâu. La sfârşitul studiului au descoperit că şobolanii din grupul hrănit cu proteină de origine animală aveau un nivel mai ridicat al sintezei proteice, comparativ cu celălalt grup. De asemenea, au observat că şobolanii din grupul hrănit cu proteină vegetală aveau cu 20% mai multă grăsime corporală.

În a doua parte a studiului, cercetătorii au schimbat programul de hrănire. Un grup de şobolani a fost hrănit cu un aport constant de proteină de-a lungul întregii zile. În timp ce în cazul celuilalt grup cantitatea de proteină era mărită la fiecare masă. Şobolanii care au primit cantitatea de proteine distribuită în mod egal aveau un procent mai ridicat al masei musculare în greutatea corporală, comparativ cu celălalt grup, care nu beneficiase de un aport proteic constant.

proteine & suplimente sportive

Recomandari FIT4PRO

Real Pharm Beta Alanina 300g

56,00 lei
Beta Alanine Real Pharm, care conține aminoacidul proteic de bază, vă va oferi:
  • Putere;
  • Forta;
  • Concentrare;
  • Reducerea oboselii și refacere perfectă după efort intens.

Real Pharm Creatine 300g

33,00 lei

Creatina Real Pharm 300g este o creatină monohidrată de cea mai bună calitate, îmbogățită cu o doză perfect ajustată de L-taurină, un aminoacid specializat – această combinație de ingrediente active te va face să observi rapid efectele creatinei, al cărei potențial va fi folosit în proporție de 100% !

Real Pharm EAA 180 caps

63,00 lei
Adaugă în coș

Related Posts