Nutritie, Sanatate

OUL ESTE BUN?

OUL ESTE BUN? Ouăle sunt pachetul perfect de proteine: Sunt cele mai bogate surse de proteine, vitamine şi minerale. Dar ouăle sunt şi extrem de maleabile. Fermierii le pot afecta conţinutul nutriţional, „jucându-se” cu hrana găinilor, ajungându-se astfel la o gamă largă de ouă. Ne-am uitat la datele diferitelor tipuri de ouă şi, în mod straniu, toate erau asemănătoare. Credem că fermierii nu trimit ouăle pentru complexele studii chimice care sunt realizate pentru a stabili datele exacte, aşa că nu vă bazaţi prea mult pe cifrele din tabelul următor; fiţi atenţi în schimb, la argumentele noastre.

OUL ESTE BUN?

ALB (1 mare)
72 de calorii  I  6 g proteine  I  0 g carbohidraţi  I 5 g grăsimi  I  0 g fibre

Această categorie include toate chestiile obişnuite: multe proteine, vitamine şi minerale şi colesterolul care poate contribui la producerea de testosteron şi la creşterea musculară. Dar conţine şi multe lucruri pe care nu le doriţi: antibiotice. Căutaţi ouă pe cutia cărora să scrie că sunt fără antibiotice şi hormoni.

MARO (1 mare)
72 de calorii  I  6 g proteine  I  0 g carbohidraţi  I 5 g grăsimi  I  0 g fibre

Ouăle albe sunt produse de găinile albe; ouăle maro sunt produse de găinile maro. E simplu ca bună ziua. Orice afirmaţie cum că ouăle maro ar fi mai sănătoase, sunt simple aberaţii; nu există nicio diferenţă nutriţională între cele două tipuri de ouă. Aşa că alegeţi ouăle care se asortează cel mai bine cu prosoapele dumneavoastră de bucătărie.

DE LA GĂINI LIBERE (1 mare)
72 de calorii  I  6 g proteine  I  0 g carbohidraţi  I 5 g grăsimi  I  0 g fibre

Comitetul American pentru Ouă susţine că valoarea nutriţională a ouălor nu e afectată în cazul în care oul a fost făcut de o găină închisă în cuşcă sau de una liberă. Totuşi, unele studii arată că ouăle făcute de găinile libere, au prezentat niveluri mai mari de acizi graşi omega-3, vitamina E, acid folic şi beta-carotină.

FERTILE  (1 mare)
72 de calorii  I  6 g proteine  I  0 g carbohidraţi  I 5 g grăsimi  I  0 g fibre

Majoritatea ouălor sunt produse de găini care trăiesc în coteţe fără cocoşi. Ouăle fertile sunt produse de găini care trăiesc împreună cu cocoşi şi, desigur, ouăle sunt fertilizate. Consensul pare să fie acesta: sunt prea puţine beneficii nutriţionale pentru a fertiliza ouăle. Şi nu, nu vei sparge unul şi din el va ieşi un pui de găină.

Autor: JORDANA BROWN – muscleandfitness.ro

proteine & suplimente sportive

Recomandari FIT4PRO

Pure Amino Egg 300tab

(O recenzie client)
113,00 lei

Pure Amino Egg 300 – Tablete cu hidrolizat proteic (aminoacizi) din ou, vitamina B6 și indulcitor.

5 tablete conțin 5530 mg aminoacizi.

 

Related Posts