Nutritie, Suplimente

ADEVĂRUL DESPRE BCAA

În cazul acestui supliment, mai mult nu înseamnă mai bine – adevărul despre BCAA (aminoacizii cu lanțuri ramificate)

Î: Ar trebui să iau BCAA (aminoacizi cu lanțuri ramificate) pentru creștere musculară?

R: BCAA este considerat un supliment care îţi permite să te antrenezi pe stomacul gol fără riscul pierderii de masă. Totuşi, ca şi în cazul proteinei, doze mai mari de BCAA nu înseamnă neapărat rezultate mai bune. Iar dozele uriaşe pe care le iau unii sportivi reprezintă o greşeală. BCAA înseamnă leucină, izoleucină şi valină, de obicei în proporţie de 2:1:1.

Leucina – semnal pentru sinteza proteică

Leucina este cea mai importantă componentă, din moment ce este cunoscută drept „factor anabolic”, acţionând drept semnal pentru sinteza proteică. Un studiu publicat în revista Nutrition & Metabolism (Nutriţie & Metabolism) a arătat că în cazul unui consum caloric sau proteic scăzut, acest semnal nu poate preveni catabolismul.

Deşi ar trebui să iei neapărat BCAA (cam 10 grame înseamnă o porţie, de regulă), mai ales dacă efectuezi exerciţii pe stomacul gol, necesarul tău depinde şi de câtă proteină consumi în total. BCAA sunt bogaţi în leucină, dar aşa sunt şi toate sursele de proteină completă. Indiferent dacă bei un shake proteic sau înfuleci o friptură, consumi în mod automat şi BCAA, inclusiv leucină.

Iată sfatul meu:

Dacă te străduieşti din greu să-ţi acoperi necesarul proteic, mai ales în cazul în care călătoreşti sau ţii un regim alimentar drastic, aminoacizii cu lanţuri ramificate reprezintă o alegere excelentă. Dar dacă deja ai o dietă bogată în proteine, nu mai adăuga pe deasupra şi BCAA cu speranţa că astfel îţi vei îmbunătăţi rezultatele. Studiile au demonstrat că, în comparaţie cu un consum adecvat de proteine, BCAA nu oferă vreun avantaj suplimentar.

Autor:ADAM BORNSTEIN –  muscleandfitness.com

proteine & suplimente sportive

Recomandari FIT4PRO

Premium BCAA Energy 500gr

110,00 lei

Weider Premium BCAA Energy – supliment nutritiv pentru susținerea unor eforturi musculare intense, în special pentru sportivi. Pulbere pentru prepararea unei băuturi cu L-leucină, L-izoleucină, L-Valină, L-Glutamină, cofeină naturală, extract de ceai verde și vitamina B6.

weider
Weider Electrolyte BCAA + Energy RTD 500 ml
Inchide

BCAA Electrolyte + Energy RTD 500 ml

10,00 lei

Băutură răcoritoare cofeină cu aminoacizi cu catenă ramificată, potasiu și vitamine. Necarbogazoasa. Cu îndulcitori. Arome: lamai si portocale.

BCAA Xplode 1kg
Inchide

BCAA Xplode 1kg

212,00 lei

4 … 3 … 2 … 1 … 0 … XPLODE!Cea mai mare doză de BCAA pe piață!

FIT4PRO Whey Pro 80+ 2.3kg

215,00 lei 186,00 lei

PRET FINAL!!!!NU SE ACORDA ALTE REDUCERI!!!

FIT4PRO – Whey Pro 80+ este o combinaţie de concentrat proteic din zer şi izolat proteic din zer capabilă să satisfacă cele mai exigente pretenţii ale sportivilor care fac eforturi fizice intense şi au nevoie de o refacere rapidă. O porţie de Whey Pro 80+ conţine peste 5.000 mg de aminoacizi cu lanţuri ramificate (BCAAs), cu efect anticatabolic, ceea ce face ca să poată fi administrat şi înainte de antrenament.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *