Nutritie, Sanatate, Suplimente

Cum îţi plac merele?

Cum îţi plac merele? Noi informaţii arată că acest super-fruct gustos şi uşor de transportat te poate ajuta şi să arzi grăsime.

Un măr zilnic ţine grăsimea şi colesterolul scăzute, şi te mai ajută să construieşti muşchi

Dacă ai fost atent la sfaturile despre nutriţia pre-antrenament de-a lungul anilor, ştii că noi recomandăm 20–40 de grame de carbohidraţi cu index glicemic scăzut sau cu absorbţie lentă împreună cu shake-ul proteic în timpul ferestrei de 30 de minute înainte de antrenament. Un măr este o bună sursă de carbohidraţi pentru acest moment, deoarece conţinutul înalt de fructoză îl face să aibă de fapt un index glicemic scăzut, ficatul trebuind mai întâi să convertească fructoza în glucoză.

Dar carbohidraţii şi fibrele nu sunt singurele motive pentru care ar trebui să mănânci un măr înainte de antrenament, conform unui studiu efectuat la Universitatea Japoneză de ştiinţe Sportive din Tokyo şi la Universitatea de Arte şi Ştiinţe (Saitama, Japonia). Ambele echipe de cercetători au descoperit faptul că polifenolii din mere (ca şi cei din ceai) oferă beneficii suplimentare atât prin creşterea forţei şi rezistenţei, cât şi prin scăderea nivelului de grăsime corporală.

Echipa de cercetători de la Universitatea Japoneză de ştiinţe Sportive au hrănit un grup de şobolani cu polifenoli din mere sau cu placebo timp de trei săptămâni, şi au măsurat nivelul grăsimii corporale, forţa (puterea) şi rezistenţa la oboseală musculară înainte şi după perioada de trei săptămâni cât a durat experimentul. După cum au raportat într-un număr al revistei Medicine & Science in Sports & Exercise, şobolanii care au primit polifenolii din mere aveau cu 30% mai puţină grăsime corporală în comparaţie cu grupul placebo, pentru că polifenolii au dus la creşterea activităţii genelor care declanşează arderea grăsimilor.

Cercetătorii au mai descoperit de asemenea că şobolanii din grupul hrănit cu polifenoli aproape că şi-au dublat forţa şi au devenit mult mai rezistenţi la oboseală, comparativ cu cei care au primit doar placebo. S-a presupus că utilizarea grăsimii ca sursă de energie le-a îngăduit şobolanilor din primul grup să reziste mai mult la efort.

În studiul Universităţii de Arte şi ştiinţe, cercetătorii au ales un număr de 70 de subiecţi care sufereau de obezitate, de ambele sexe, care au primit sau 600 de miligrame de polifenoli din mere pe zi – sau un placebo – timp de 12 săptămâni. Au măsurat nivelul de LDL (colesterolul „rău”), colesterolul total, greutatea corporală şi grăsimea abdominală la începutul şi la sfârşitul studiului, ajungând la concluzia că subiecţii cărora li s-a suplimentat dieta cu polifenoli au slăbit considerabil în greutate şi şi-au scăzut nivelul de grăsime abdominală, în comparaţie cu cei cărora li s-a administrat placebo.

Pentru a-ţi îmbunătăţi forţa şi rezistenţa, dar şi pentru a deveni mai striat şi a-ţi scădea nivelul colesterolului, ia 500 de miligrame de polifenoli din mere sub formă de capsule sau pastile înainte de micul dejun şi de cină. În plus, consumarea unui măr mare (cu tot cu coajă) odată cu shake-ul proteic dinaintea antrenamentului îţi va furniza aproximativ 200 de grame de polifenoli, 30 de grame de carbohidraţi cu index glicemic scăzut, mai mult de 5 grame de fibre şi circa 110 calorii.

Autor: Jim Stoppani – muscleandfitness.ro

proteine & suplimente sportive

Recomandari FIT4PRO

olimp
OLIMP ANABOLIC AMINO 9000
Inchide

ANABOLIC AMINO 9000 300 tablete

179,00 lei

Un preparat proteic inteligent in care cea mai calitativa hidroliza enzimatica a doua dintre cele mai bune surse de proteina animala- proteina din zer si proteina din carne de pasare- sunt principalele surse de proteine.

olimp
OLIMP BCAA XPLODE
Inchide

BCAA XPLODE Powder 500g

143,00 lei

4…3…2…1…0… XPLODE !

Cea mai puternica doza de BCAA de pe piata!

olimp
OLIMP CREATINE XPLODE
Inchide

CREATINE XPLODE 500g

116,00 lei

O combinatie exceptionala a celor mai avansate forme de creatina, caracterizat prin actiune anabolica puternica și schimbari energetic.

olimp
OLIMP PROFI MASS 1kg
Inchide

PROFI MASS 1kg

97,00 lei

Un supliment profesional de cresterea al masei musculare fara grasimi castiga teren pe piata suplimentelor alimentare. Este bazat pe un complex de compus avansat de carohidrati, si foloseste un lung lant de maltodextrine precum si particule mari de amidon de porumb ceros, cu indice glicemic scazut.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *